CANADA – Niagara Falls
Blijf op de hoogte en volg Martijn
14 September 2017 | Canada, Kingston
De Niagara Falls zijn echt verschrikkelijk mooi!! Het was voor ons echt even een ‘weekendje weg’, wanneer vrienden of familie ons opbelden vanuit Nederland, dan gaven we ook aan dat we ‘een weekendje weg’ waren, wat dan werd beantwoord met een buldergelach, met de vermelding dat we al 8 MAANDEN een ‘weekendje weg’ waren.
Maar tekent wel een beetje hoe we de afgelopen weken gebuffeld hebben om zo’n stom papiertje binnen te halen wat je daarna waarschijnlijk bijna nooit meer gaat gebruiken…
FLYKINGSTON
Eerlijk is eerlijk, onze email naar FlyKingston werd heel snel beantwoord. “Heel vervelend dat het zo is gelopen, die ‘crosscountry’ van Dieuwke is gratis, maandag staat er een vliegtuig alleen voor jullie klaar. Maar die MEDICAL, tja, dat is nu eenmaal overheidswerk van TRANSPORT CANADA en dat proces kunnen we helaas niet versnellen, hoe graag we dat ook zouden willen. We hebben gewoon geen middelen om druk op de overheid uit te oefenen”.
Oké, nog steeds nutteloos dus, want zonder medical… GEEN SOLO, en dus überhaupt geen kans op ons vliegbrevet.
Dus maar gewoon lekker genieten van die watervallen en bedenken wat we de komende twee weken nog in Canada gaan doen.
Op de terugweg op zondag in de drie en half uur durende terugrit flapte ik er ineens uit -zonder te teveel erover nagedacht te hebben-…”DIEUWKE, WE GAAN NAAR TRANSPORT CANADA!” –…….. “Wat?! Wat moeten we daar nu weer!?”…
TRANSPORT CANADA, zegmaar het Canadase MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT is de instantie die onze medical goed moet keuren, dus waarom gaan we daar niet naartoe om ze te halen?? Oké, eerst even de afstemming van onze persoonlijkheden in de auto de revue laten passeren:
Dieuwke: Rationeel, berekenend, realistisch, voorbereid, kritisch “we hebben geen afspraak, waar zitten ze, kunnen we ze niet gewoon bellen, hier gaan ze NOOIT mee akkoord!!”
Martijn: opportunistisch, tikkeltje naïef, ‘niet geschoten…’ ‘kan niet bestaat niet’ “Als we bellen zeggen ze op voorhand dat we niet langs hoeven te komen en als we het niet proberen dan lukt het zowieso niet…”
Na zo’n lange reis met elkaar samen weet je echt wat je aan elkaar hebt en dat je in verschillende situatie soms op de ander moet vertrouwen, alleen al omdat nou niet echt iedereen altijd de beste intenties heeft om je verder te helpen! Dit keer kreeg ik het voordeel van de twijfel.
Op internet zijn we gaan zoeken naar het adres van deze instantie, lekker begin, een kantoor in OTTOWA en TORONTO. Onze woonplaats ligt precies in het midden, waarbij beide kantoren op zo’n 3 uur afstand rijden zitten.
We hebben maar gegokt op Toronto, en zijn daar maandagmorgen om 6uur ’s morgens naartoe gaan rijden…
TRANSPORT CANADA
Oké, bij aankomst in het grote kantoor expres niet naar de ontvangstbalie gegaan, om de vraag “heeft u een afspraak?” te ontlopen. Bewegwijzering gevolgd naar de 4e verdieping waar we bij CIVIL AVIATION uitkwamen.
“Ehh…wij komen uit Holland en willen graag weten wat de status van onze medical is” enigszins aftastend bij de balie. Oké, ackward, de vrouw begon wat details te vragen en het gesprekje kwam op gang.
Na een paar minuten pakte ze toch de telefoon en zei “Hi, I have two people from Holland who would like to know their status of their medical………………..…well..they came in person and are standing in front of me right now…..no….they don’t have an appointment...”
We mochten even plaatsnemen en na een paar minuten kwam er een vrouw aanlopen die meteen terzake kwam. Dieuwke haar medical was akkoord bevonden en zou snel per post verzonden worden. Goede start! Maar Martijn, nee, je hebt je ogen laten laseren en hiervoor krijg je een brief toegestuurd waarmee je naar je behandelend arts moet gaan, om wat testjes te laten doen.
K-U-T, mijn behandelend arts zit natuurlijk nog ergens in Utrecht, en even op en neer vliegen is nogal een dingetje, zeker zonder vliegbewijs:-) Dus ik probeerde zo vriendelijk mogelijk uit te leggen dat dit een zeer moeilijke optie was. “I DON’T MAKE THE RULES, I ONLY FOLLOW THEM” volgde direct ijskoud op mijn repliek. En we kregen ook nog even te horen dat hun specialist deze week op vakantie was, dus er ging toch nog minimaal een week overeen:-(
Dit vroeg om een staaltje ‘GOLDEN GLOBE’ werk van de bovenste plank, we kunnen niet wachten op de verfilming van onze wereldreis, om het eens rustig terug te bekijken, maar gewapend met een paar ijzersterke tranentrekkers ging de vrouw ‘toch nog even kijken wat ze kon doen’..
Paar minuten later kwam er een statige, oude man naar ons toelopen. “Are you Martin, and did you had your eyes lasered?”.
“Eh, yes, I didn’t like to put my glasses up and down all day” flapte ik eruit. “haha, I can imagine, you know what, forget about that letter which we send you, here are your medicals, I wish you guys all the best!”
STOP DE TIJD, even kijken, 39 minuten vanaf het moment dat we binnenkwamen tot het moment dat we met onze ‘onmogelijke’ medicals naar buiten liepen. Goede score!
PENNY FOR YOUR THOUGHTS
Gewapend met onze medicals zijn we linea recta doorgereden naar Kingston, 6 uur rijden aan kilometers op de teller.
Bij aankomst bij Tony, onze hoofdvlieginspecteur gooiden we nonchalant onze medische papieren met stempel van de Canadese overheid op zijn bureau. “So we can go Solo now!”….. “I..I..I had never expect that you could just go to our government like..” “NO, AND THAT’S WHY YOU SHOULD HAVE INFORMERED US, WE ARE DUTCH!”
Onderweg naar FlyKingston hadden we al besproken dat deel 2 van dit nieuwe avontuur Dieuwke haar avontuur mocht zijn, zij heeft onze nieuwe voorwaarden op tafel gelegd en in niet onverstaanbaar Engels besproken.
Ik kan niet anders zeggen dat de voltallige directie van FlyKingston zich ZO ERG in zijn hemd voelden staan dat zij alle boekingen met andere leerlingen voor de komende twee weken direct af hebben gebeld en het vliegtuig vanaf nu alleen voor ons beschikbaar is!
De dag na onze lange rit naar de Canadase overheid, was de dag van onze eerste SOLO.
-x-
14 September 2017 - 07:39
"Tante" Wilma:
Hallo! Weer met verbazing jullie verslag gelezen. Het gezegde "niet geschoten is altij mis" kan dus nu vervolgd worden met "de aanhouder wint". En dat na het surfen, zeilen, vliegen ook nog acteren is toegevoegd verbaasd mij al niet eens meer. Nog heel veel plezier en doe voorzichtig! -
14 September 2017 - 08:17
Ma:
Wat een geweldig verhaal, prachtig dat het toch gelukt is. Je weet dat ik het heel eng vind, maar ik gun jullie deze solovluchten natuurlijk wel, je hebt er niet voor niks zoveel tijd en geld aan besteed. De foto van de Niagara Waterfall is echt prachtig, gelijk als buro-achtergrond gebruikt. Nog heel veel plezier de komende tijd, bijna het eind van een geweldige wereldreis. Liefs papa en mama